onsdag den 24. april 2013

Den der citronkage...


Som lovet skal I da have opskriften på den pragtfulde saftige citronkage, som pga toppingen er en opgraderet udgave af citronmånen...tror jeg:-) Opskriften er her fra Lisbeth (Filiokus) blog og jeg har skrevet den ned for hundrede år siden (mindst) og bagt den nogle gange. Toppingen fra opskrift fra min søde venindes mor. Toppingen er oprindelig ovenpå verdens lækreste squashkage, men fungerer mere end perfekt på gulerodskage og alle mulige andre:-)

Citronkage

200 gram blødt smør
300 gram sukker
3 æg
300 g mel
1/2 spsk bagepulver
1/2  spsk vaniliesukker eller kornene af 1 flækket vaniliestang plus 1/2 spsk. sukker
2 dl kærnemælk
1 presset økocitron plus revet skal

Rør eller pisk smør og sukker luftigt og tilsæt et æg af gangen under omrøring (piskning). Tilsæt citron og saft og stress ikke fordi dejen begynder at se lidt skilt ud. Bland alle tørre ingredienser og rør dem i smørblandingen skiftevis med kærnemælk.
Mængden af dej passer ca til en almindelig springform...og hvad er almindelig...det er vel en spisetallerkenstr. eller noget i den retning.

Bages ved 190 grader i ca. 45 min alt afhængig af ovn. Prik med en pind. Der må ikke hænge dej på pinden. Jeg har ikke varmluft og bager derfor med over og undervarme, og synes de sidste 10-15 minutter at kagen blev lidt for mørk. Jeg puttede et stykke bagepapir hen over, og det kan man med fordel gøre tidligere i bagningen.
Afkøles og tages ud af formen.

Topping:
200 gram flødeost naturel (det er bare en hel pakke) Det skal IKKE være light
50 g. flormelis
kornene af 1/2 flækket vaniliestang plus en tsk flormelis
evt 1-2 spsk vand ( vent med vandet til du har rørt det andet sammen)

Flæk vaniliestangen og rør korn og flormelis i flødeosten. Toppingen skal være smørbar men ikke ikke flydende. Jeg kan godt lide når den er sådan lidt tyk. Men synes du den er for tyk kan du røre en lille bitte smule vand i. Prøv dig frem

Kagen er skøn, blød og saftig i flere dage, hvis den når at holde så lang tid. Jeg synes ikke den er velegnet til frysning.

tirsdag den 23. april 2013

Absolut blandet...- Det trætte kattedyr
- Mine fine NACA skosløjfer. Jeg elsker dem meget højt.
- En helt flok livlige børn til workshop under Tegnefestivalen
- Skøn og dejlig hjemmebagt citronkage med cream cheese topping...uhmmmm

mandag den 22. april 2013

Dejlig aften i godt selskab


Billeder fra en skøn og hyggelig aften med 4 dejlige damer i en lejlighed, som jeg nok tror har Horsens bedste udsigt.
Jeg har de fleste af Anders børnehaveår siddet i aktivitetsudvalget, sammen med herlig flok kvinder og en enkelt mand. Nu stopper børnene i børnehaven og vi stopper i aktivitetsudvalget, ihvertfald hovedparten af os. Det skulle afrundes med hygge og dejlig mad...og det blev det. Sådan en aften bliver man jo helt glad i låget af.


lørdag den 13. april 2013

SpinderihallerneDen anden dag var jeg til møde i Spinderihallerne i Vejle. Uh et fint sted. Sådan noget i den retning har vi slet ikke i Horsens. Spinderihallerne er et sted for kreative firmaer. Alt fra fotografer, tøjdesignere og facilitatorer har arbejdspladser der og Vejle Kunstskole plus et museum har også til huse der. Der er udstillinger, workshops og forskellige andre kulturelle arrangementer der. Stedet syder af kreativitet, skønt netværk og en hel masse dynamik.
Det rå fabriksmiljø passer skønt til miljøet og tjek lige billederne jeg tog fra caféen. Fedt interiør og super hyggeligt:-)
Er der mon nogen af jer derude, som har arbejdsplads der?

fredag den 12. april 2013

Kig forbi...Her hos Julie. Julie Østrem er en super dygtig illustrator og kører lige nu en giveaway på hendes blog. Man kan vinde det flotte print, som her hos mig dog er liiidt sløret.
Jeg deltager ihvertfald. Jeg er vild med farverne, det sarte motiv ja i det hele taget er jeg bare vild med Julies streg:-)

Rigtig god weekend til jer alle:-)


torsdag den 11. april 2013

Sløjfer til mine sko:-)

Jeg elsker accessories. Jeg er møgelendig til at købe tøj, og synes faktisk heller ikke det er særligt sjovt. Jeg forfalder altid til enkelt tøj sort og grå og er på ingen måder modig på det punkt.
Men jeg ELSKER accessories. Tørklæder,  halskæder (den er ny), tasker, smykker osv. Sko kan jeg desværre ikke slå mig løs med fordi jeg bruger str. 0 år i sko (næsten ihvertfald) og har et værre besvær med at finde pæne sko, som sidder ordentligt og som ikke er børnesko (suk).

Jeg har et par sorte sko med snørebånd, som jeg bare er så glad for. Lige da jeg havde købt dem for et par år siden tog jeg til London og jokkede byen tyndt i 3 dage uden vabler eller ømme fødder. Så de har været højt elskede fra start.
Og nu har de fået ny pynt:-) Hos Christina, som udover at være gammel studiekammerat også er indehaver af firmaet NACA, designes og produceres der fine sløjfer, man kan pynte sine sko med. Åh de er så fine. De findes i få styk pr design, håndtrykte og absolut smukke. Og nu var jeg nødt til at købe et par. Tjek også lige modellen Teshima og Venice. Dem havde jeg også et varmt øje på. Men valget faldt på Kyoto. Og en af dagene når det ikke regner eller sner(grrr) tager jeg dem på også får I et billede ja I gør:-)

mandag den 8. april 2013

Munkebjerg Manden min og jeg har denne weekend været på et dejligt miniferieophold på Munkebjerg Hotel ved Vejle. Vi prøvede for et par år siden, og da der pludselig var uplanlagt hyggeweekend for Fisken hos Bedsteforældrene, tænkte vi at vi nok hellere måtte tage afsted igen:-)

Munkebjerg ligger jo helt naturskønt midt i en stor skov tæt ved Vejle fjorden. Personalet er altid søde og hjælpsomme. Værelserne er dejlige og maden er absolut skøn (og for mig er det jo halvdelen af en ferie:-)

Vi lavede faktisk ikke noget særligt og det var fantastisk. Vi nød hinanden, dejlig mad, slappede af, snakkede og havde på ingen måde travlt med noget som helst.

Vores aftensmad lørdag aften bestod af

- Varmrøget laks med smørristede croutoner, kold flødesauce med rogn og purløg og hjemmebagt brød
- Kalvefilet med skysauce, smørristede nye persilledryssede kartofler og som garniture små svampe, skovmærke, syltet løg og en rodfrugtpuré
- Olivenoliesorbet med citrus, tæt chokolademousse, noget citronsauceagtigt og en slags tæt creme vendt i brødkrummer

Lækkert lækkert og jeg bliver helt lykkelig når jeg får god mad:-)
En dejlig weekend...som endte med at sneen væltede ned da vi vågnede søndag morgen:-S

Håber I også har haft lidt tid til at holde i hånd i weekenden


søndag den 7. april 2013

Og der kom en fugl...


Flyvende til mig helt fra Signe næsten på den anden side af Danmark. Jeg var ikke så heldig at vinde hendes skønne give away, men heldigvis er der andre måder at få fat på sådan et fint bevinget væsen.

Fuglen landede i fredags, på en seddel i min postkasse om at jeg kunne hente den lørdag...og lørdag fik jeg den udleveret af den flinke postdame, som synes at den lille æske var så fin og anderledes end de sædvanlige postemballager hun ellers så. Og jeg kan da kun give hende ret. Sådan en lille blå fugl med øjenvipper, kan man da kun blive i godt humør af.

Men endnu bedre humør af indholdet. Se den fine fugl, med print på begge sider og snor til ophæng. Jeg er så glad for den og ved lige hvor den skal hænge. Men jeg er lige kommet hjem fra weekendophold, så fuglen må vente med at få flyveplads til i morgen for jeg har arbejde der skal gøres i aften.
Tusind tak Signe:-) Jeg kan næsten ikke holde op med at smile

fredag den 5. april 2013

Bagte portobellosvampeVi har til aftensmad fået bagte portobellosvampe efter at Beth havde anbefalet mig at prøve disse store svampe.
Uhmmm det smagte så fantastisk. Skøn som tilbehør til en hovedret eller som en let aftensmad med lækkert brød eller kartofler og salat.

Jeg var inde på nettet og læse om portobellosvampe. De er fremragende køderstatninger, magre og fulde af gode vitaminer.

Jeg kiggede på forskellige opskrifter og endte med et mix af nogle forskellige til fyldet

Ovnbagte portobellosvampe

6 portobellosvampe
1 mellemstort løg
2 fed hvidløg
1 kvist frisk rosmarin
5 skiver magert bacon eller serranoskinke
friskkværnet peber
friskrevet parmesanost (det SKAL være friskrevet) eller anden fast ost f.eks. vesterhavsost

Børst forsigtigt svampene fri for eventuelle jordrester. Skyl dem ikke. Jeg bruger en blød pensel. Knæk stokken af og gem dem. Placer svampene i et fad med bunden i vejret.

Hak stokkene med løg, hvidløg, rosmarin og bacon. Svits det panden i olie. Bland det med friskkværnet peber og fyld en god skefuld i hullerne på de omvendte svampe. Drys rundhåndet med friskrevet parmesan og sæt fadet i en forvarmet ovn v/ 175 grader ca. 15-20 min. Der skal stadig være bid i svampene.

Spis og nyd:-)

Næste gang vil jeg prøve med putte gedeost ovenpå. Jeg tror fyldet kan varieres i det uendelige...man kan jo også helt udelade bacon og erstatte med andre lækre grønsager. Eller bruge de krydderurter man lige har. Timian og svampe synes jeg også passer fortræffeligt sammen.

God appetit


onsdag den 3. april 2013

Hverdagsbilleder
- Dejlig forårsagtig frokost
- Vi spiller 31
- Spirer i solskin
- Jeg spirer linser...uhmmm det smager helt vidunderligt
- Min far havde købt is hos HjemIs bilen
- Skøn Ajax reklame bagpå et gammelt udklip fundet i min bedstemors papirer
- Påskebuket til min mor fra min bror og jeg
- Vi leger med LEGO
- "Påskeæg" i form af citrontræ til mine forældre