tirsdag den 26. juni 2012

Venindehygge og Skt Hans

Puh jeg er inde i en periode nu hvor jeg synes der er rigtigt meget der er op ad bakke. Så er det jo bare super fantastisk at der er dejlige stunder med gode veninder og familien til opvejning.
I torsdags kom min søde veninde og hendes lille familie til vores spis-og-skrub-af aften. Jeg kan ikke huske om jeg har nævnt det før, men konceptet er inspireret af en lille notits i én af Sif Orellanas bøger. Som konsekvens af alle opbookede weekender, hvor man slet ikke har nok tid til at se alle dem man gerne vil se, indførte vi spis-og-skrub-af. Det handler kort og godt om at vi spiser aftensmad sammen en hverdagsaften, menuen bestemmer man selv, men som udgangspunkt skal det være nem og hurtig hverdagsmad. Det er altid så hyggeligt...selvom man godt kunne bruge nogle flere timer i det gode selskab.

Vi serverede hjemmelavede burgere, som som regel er et hit hos både små og store, og eftersom godt halvdelen af selskabet er under 8 år, har vi naturligvis også det i mente.
Desserten bestod af hjemmebagt marengs, danske jordbær, råcreme og et drys af mørk chokolade, nødder og mynte...uhmmmm:-)

Den stod på mere venindehygge med Line og igen med lækker dessert.

Skt Hans aften hos mine forældre, med salat af hjemmeavl(suk), masser af hygge og brændt snobrød fordi vi har mere travlt med snik snak end at holde øje med brødene:-)

Og sidst men ikke mindst hjemmelavet hyldeblomstdrik. Anders og jeg fik lov at plukke blomster i hans børnehave og der var endda hjælp på at 3 små hoveder...eller næsten hjælp ihvertfald:-)

Håber I har haft en dejlig Skt. Hans


mandag den 18. juni 2012

Hvis du er i Kolding....


Kammuslinger med ærtepuré og aske


Carpaccio


De fantastiske kammuslinger igen


Jordskoksuppe med en art skum, og jordskokchips


Gedeost på jordbærsorbet, med friske jordbær og havtorn


Parfait på æbletræ med røg og saltede nødder


Så skylder du dig selv og dine smagsløg at besøge Brasseriet. Jeg besøgte stedet i sidste uge sammen med 3 gode veninder. Da vi blev færdige på Designskolen sidste år, fejrede vi det med at spise tapas på dette sted. Og de smagte så fantastisk...jeg fik bl.a. blåmuslinger som var så gode at jeg stadig drømmer om den fond, som muslingerne var tilberedt i.

Vi skulle fejre det er et år siden vi blev færdige, og smagsoplevelsen fra sidste år kaldte. Tapas igen, men denne gang med Nordisk inspiration.
Og vi blev på ingen måder skuffede.
Jeg glemte naturligvis at notere mig hovedparten hvad det var jeg spiste, så jeg håber billederne og de få ord taler deres eget forholdsvis tydelige sprog.
Billederne kunne godt have været bedre...for lige dér naturligvis var mit kamera løbet tør for batteri og min gamle iphone tager ikke de bedste billeder...

Skøn oplevelse, både visuelt og i smagen til særdeles rimelige penge.søndag den 17. juni 2012

Smagen og følelsen af sommer...

Kan man altså godt finde, selvom vejret godtnok godt kunne have været mere sommeragtigt.
Det er nok gået op for de fleste at vi ofte besøger mine forældre. Og det samme gjorde Anders og jeg i lørdags, da manden min skulle forberede eksamen.
Der var jordbær, der var ærter, der var hunde, der var jordbær, der var gule pippende kyllinger, der var jordbær, der var snak og kaffe på kanden. Hov fik jeg sagt der var jordbær? Først direkte fra planten, så direkte fra bakken, så i salaten også til sidst med sukker, fløde og hakket mynte. Åh som det smagte.

Og salaten var et miks af hvad min far har på marken og i orangeriet lige nu...hjemmedyrket. Uden pesticider, plastikemballager og skidt og møg. Sådan skulle det altid være. Forårsløgene er dog købte:-)

Uhmmm siger jeg bare. Jeg håber I har spist lige så velsmagende sager i weekenden som jeg har:-)

Sidste praktikdag


I fredags oprandt min sidste dag i praktik på Design2innovate . Det var godtnok lidt mærkeligt og lidt sørgeligt at skulle forlade stedet. 4 uger er bare drønet afsted med søde kollegaer og spændende opgaver. 4 ugers optur, uden tvivl. Nu glæder jeg mig over at det heldigvis ikke er sidste gang jeg har sat mine ben dernede, idet jeg kommer til at lave lidt freelancearbejde for dem, jubiiiii:-D

Lidt billeder fra min kontorplads, skøn Ritter Sport gave fra søde kollegaer, punkteret rude i det gamle hostende DSB regionaltog, og et sløret billede af min nye sommerkjole:-)

HjemmefrontHjemmelavet fedtfattig milkshake:-)
Perlepladekreering
Smuk og doven huskat
Afspilleren i bilen, som har lidt problemer med koordinering af kunstnernavne og sange på cd´en:-) (Her en sammenblanding af to kunstnernavne...sidstnævnte The Pussycat dolls) Bare lige så der ikke bliver misforståelser her:-)

Også lige en opskrift på milkshaken:

Fedtfattig jordbærmilkshake. Ca. 2-3 store glas

1-2 meget modne bananer. Det gør ikke noget der er brune pletter på skrællen
4-5 dl frosne jordbær (du kan sagtens bruge anden frossen frugt/bær. Mango, blåbær og skovbær er også lækkert)
1-2 tsk vaniliesukker med top
Minimælk eller letmælk så det dækker plus lidt mere

Det hele blendes. Man kan fint bruge en stavblender. Det gør vi, men en blender med kande er bedst.
Start med at putte lidt vaniliesukker i og juster smagen efterfølgende.
Du kan fint bruge rismælk istedet for mælk, men så skal der ikke så meget sukker i, hvis det overhovedet skal noget i. Man kan istedet tilsætte lidt vaniliepulver eller korn fra 1/2 vaniliestang.

fredag den 8. juni 2012

Mere hverdag og weekend


En lille smule billeder igen fra hverdagen:-) Og lidt weekend...igen igen.
Og nu er det weekend igen:-) Håber I får en dejlig én af slagsen