søndag den 29. april 2012

At svømme med ål...


"Ål og mig"

Ny blogshop:-)




Når jeg har afsendt de sidste ordrer lukker jeg min amio butik. Og for fremtiden sælger jeg prints og pynt HER .:-) Håber I vil kigge forbi. Der vil løbende komme nyt:-)


torsdag den 26. april 2012

BoligLiv




Så oprandt dagen hvor jeg kunne læse om mig selv:-) i BoligLiv denne måned. Jeg var så heldig at blive spurgt om jeg ville deltage i Månedens interview, og det ville jeg naturligvis gerne:-)
Jeg er meget ydmyg og beæret over det fine opslag.

onsdag den 25. april 2012

Endnu engang Meyer...







Jeg er fantasiforladt hvad angår salat....så engang imellem må der en opskrift til. Salat med to slags bønner fra Meyers Salatværksted....uhmmm siger jeg bare....(opskriften kommer senere)

Horsens pynter sig....











I anledningen af Giro D´Italia, Europatopmøde og Tegnefestivalen. Sidstnævnte dog kun i sidste uge.
Der er pyntet med flag, med lyserødt og med post-its over hele byen...selv i Bilka.
I like:-) Pynt dig noget oftere Horsens:-)

søndag den 22. april 2012

:-)











- Frugtsælger på 4 år
- Hjemmebag
- Ingredienser til braiseret oksebov og lidt af tilbehøret
- Nyindkøbte krydderurter i altankassen
- Første forårsblomster på altanen
- Hvid tempeltræte med mynte
- Hjemmelavede Sarah Bernard
- Skønne tulipaner fra søde Mette
- Jordnøddeknækning

søndag den 15. april 2012

Noget om mad 2





 Jeg elsker rabarberkompot. Min mor lavede det rigtig meget da jeg var barn og vi fik det til middagsretter. Men det er nu også godt med en god vanilieis, hakkede mandler og mørk chokolade, eller på en friskbagt bolle med smør.
Jeg har lavet rabarberkompot af de rabarber ude fra mine forældre, og det er guld på glas...det smager bare så godt.
Næste projekt der skal prøves er en rabarberrelish...skal bare lige snuppe nogle flere rabarber:-)

Rabarberkompot

Rabarber ( 200- 500 g)
Sukker 59 gram sukker pr 100 gram rabarber
1-2 vaniliestænger
1/2 dl vand

Skyl og skær rabarberne i stykker. Fjern ikke det nederste hvide på stilken fordi der sidder så meget rabarbersmag der, skyl det godt og skær det værste grimme væk (hvis der er sådan noget). Put dem i en gryde med vandet og det afmålte sukker.

Flæk vaniliestang og skrab kornene ud. Kom korn og den flækkede stang ned i gryden.
Koges til det er helt blødt og jævnt (det kan jeg bedst lide) eller til rabarberne er møre og stadig har lidt form, hvis du bedst kan lide lidt "bid". Hold øje med det og rør rundt så det ikke brænder på.

Hældes på skoldede atamonskyllede glas. Atamon kan godt undværes hvis man ved man spiser det indenfor ca. halvanden uge.

Weekend












- Tegneprojekt
- Yndlingskogebog
- Blød, blid og stor hundebasse
- Mine forældres rabarber
- Mine rabarber ( jeg snuppede dem selv )
- Lille Mille
- Purløg i skøn patineret lerpotte
- Huskatten

lørdag den 14. april 2012

Noget om mad 1




Altså jeg er jo altså lidt fan af Claus Meyer, og har to af hans bøger, som jeg synes er ganske fantastiske.
Jeg har tidligere bagt surdejsbrød på bagesten (åh suk...:-) Men synes jeg var lidt uheldig med at surdejen blev dårlig...nå nok om det. Tror jeg har fundet en løsning som én af dagene skal prøves.

MEN jeg har længe ønsket at prøve at bage tynde pizzaer på min bagesten aka pizzasten, same same. Og jeg kan vist godt love det var et hit.
Min pizzadej var ikke koldthævet, også var jeg nødt til at tilføje ost fordi jeg er en meget stor ostefan, samt frisk timian og tynde skiver hvidløg og forårsløg....ahhmen. Det kan anbefales.

Opskriften kommer her, dels Claus Meyers, dels min egen:-)

2 tynde sprøde pizzaer

2,5 dl lunt vand
25 g gær
En lille håndfuld grahamsmel ( synes det giver dejen et mere interessant "bid" )
Hvedemel

3-4 alm str kartofler
frisk rosmarin eller timian
revet ost...den slags du bedst kan lide
1-2 fed hvidløg skåret i tynde tynde skiver
1-2 forårsløg også i tynde skiver
God olivenolie

Lige præcis med mel er jeg dårlig til at få målt mængder af. Jeg tilsætter mel meget lidt ad gangen og ælter godt indtil den er blank og fin og ikke klisterer til hænder eller bord (som Claus Meyer også skriver i sin bog)

Sæt din pizzasten/bagesten i ovnen og varm den op til 250 grader.
Del dejen i to, lad den hæve og forbered fyldet.
Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver. Læg dem i iskoldt vand.

Rul dejen ud så den passer i str til din bagesten. Den skal være meget tynd. Tag kartoflerne op og dryp den af i et klæde. Vend dem i olivenolie og tilsæt rosmarinnåle eller timiankviste i små stykker.

Og her kommer finten (som jeg jo ikke liiiige tænkte over da jeg lavede mine pizzaer)

Hvis du ikke har en bagespade er du nød til at have alt fyldet skåret og klar og pizzabunden klar.
Så tager du den ekstremt varme bagesten ud og stiller den på noget som ikke kan skade dit bord eller andet.
Også lægger du meget hurtigt bund på (her fanger bordet, fordi stenen er så varm og bunden er så tynd, så prøv at lægge den så nøjagtigt som muligt første gang) og putter hurtigt alt fyldet på...ost, kartofler og de to slags løg plus dryp med olivenolie. Ind i den varme ovn med det hele.
Pizzaen skal have mellem 3-8 min. dels pga temperaturfaldet i ovnen dels pga ovnes forskellighed.

Skal spises med det samme, og gerne med et glas vin til:-)