tirsdag den 28. februar 2012

1 illustration om ugen


 Jeg prøver at holde mig selv igang hele tiden. Og synes på det seneste at jeg har fået tegnet for lidt. Så nu har jeg lavet en pagt med mig selv om at jeg skal lave 1 ny illustration om ugen, og faktisk har jeg allerede lavet 4:-D Det greb helt om sig. Jeg vil vise dem herinde, og her er én af dem.
30X30 akvarel og blyant på akvarelpapir (mine to absolut favoritfarvematerialer)

Kill your darlings
Kill your darlings....har I hørt den før? Den husker jeg helt tilbage fra tiden på Skolen for billedkunst, som var en skole jeg gik på for at blive klar til optagelse på Designskolen.
Yderligere stiftede jeg ofte bekendtskab med begrebet på Designskolen og støder nu stadig på det hver eneste gang jeg starter en ny illustration eller andet nyt projekt.

Det handler helt konkret om at slå den konkrete idé ihjel som jeg til at starte med er overbegejstret for og som jeg er sikker på kommer til at blive fantastisk. Engang imellem når jeg længere end andre før den bliver slået ihjel...og denne gang nåede jeg langt. Men det fungerer ikke....overhovedet ikke. Jeg kan mærke det i maven. Måske skulle den bare finpudses lidt? Måske skulle jeg bare have brainstormet lidt mere? Jeg lader den være....gemmer den på fjernlageret til senere inspiration.
Men det gør ikke noget, sådan er processen, og jeg er kommet videre siden. Og det siger jeg jer...når man når om på den anden side af den kreative frustrerende proces, hvor man har lyst til at banke hovedet x-antal gange ind i en meget hård væg (jeg er HELT sikker på I ved hvad jeg snakker om:-) Ja så kan man klare hele verden:-) Hvad siger I?

søndag den 26. februar 2012

Én af favoritillustratorerne


Herhjemme er børnebøger ikke kun for barnet, men også for moren. Jeg er vild med børnebogillustrationer. Naturligvis ikke dem alle. Nogle begejstres jeg over, og om andre har jeg ikke en mening som er værd at nævne. 
Jeg er stor fan af nogle af de gamle danske illustratorer: Ib Spang Olsen, Mogens Zieler, Arne Ungermann. De kan noget helt særligt...enkelt og smukt. Jeg elsker deres illustrationer.

Men der er også rigtig mange børnebogsillustratorer, som er helt fantastiske.
Jeg vil i et senere indlæg vise eksempler på nogle af mine absolut favorit børnebogsillustratorer. Danske såvel som udenlandske.
Men her er det fra ægteparret Rey, hvor jeg såvidt jeg kan forstå fra Onkel Google at det er manden H.A. Rey, som er illustratoren i ægteskabet. Anders og jeg lånte " Pingeling på eventyr " som er en helt igennem sød historie om en pingvin, som tager på rejse for at finde historier til dens radioprogram.
Jeg synes klart historien er sød, men jeg er meget begejstret for illustrationerne. Enkle og farverige og meget fortællende. Og det er i virkeligheden det en rigtig god illustration handler om. At fortælle en historie. Ikke kun den del af den eventuelle tekst illustrationen læner sig op af. Det gælder om at fange essensen og at prikke til beskuerens fantasi. 
Det synes jeg klart disse gør. Og hvis I ikke havde bemærket det er det også ægteparret Rey, som har skabt Peter Pedal.


lørdag den 25. februar 2012

Inspiration til et kommende projekt
Den anden dag besøgte jeg min søde veninde Astrid i Århus, som jeg kender fra Designskolen. Vi skal deltage i en udstilling i Højkant som er den skønneste lille bitte designbutik i Århus. Så vi skitserede lidt sammen og brainstormede, og sådan noget er helt fantastisk og unikt. At kende nogen, som har tid og lyst til at udveksle idéer og komme med konstruktiv kritik. 
Jeg ville ikke bytte sådan en dejlig dag for noget.
Astrid købte dennne vidunderlige bog, da hun var i praktik i England. Kunstneren Paul Klee lavede et dukketeater til sin søn i sin tid, med en samling af sære, interessante og lidt bizarre dukker. Lavet af alle mulige materialer. Noget ser tilfældigt ud, selvom man jo udemærket godt ved det er gennemtænkt på den ene eller anden måde.
Vi tænker begge at lave noget tredimensionelt, derfor var netop denne bog skøn inspiration. 
Mit bidrag er in the making...jeg skal nok vise billeder af det når jeg lige når så langt.
Udstillingen hedder " Pudderhunde og Puddeldamer", så jeg er sikker på at udstillingen bliver en fryd for øjet og sanserne. Der er fernisering fredag d. 9 marts kl. 15.30-17-30, så hvis du er i eller omkring Århus på det tidspunkt, så kom forbi:-) Jeg tror det bliver vildt godt:-)

fredag den 24. februar 2012

Gallerivæg


Jeg har malet stuen og fået lidt nye og gamle møbler blandet sammen og flyttet lidt rundt. Åh jeg trængte bare sådan til forandring og heldigvis er manden min med de fleste af mine idéer til boligen:-)
Jeg har tidligere været VILDT dårlig til at hænge mine egne illustrationer op på væggen, men nu er det slut med det pjat. Så op på den nye gallerivæg kom to af mine tegninger, samt tryk fra tidligere klassekammerater på designskolen. Ræven er en gave fra Nina, som jeg delte studieplads med under afgang. Der blev delt glæder og sorger med hinanden under det halve års intense forløb. Jeg synes den er så fin:-) Det nederste tryk med ræven og geden er fra Simons hånd, og købt i Højkant. Den er jeg også ret tosset med. Mine to tegninger er originalen " The Day I Decided What To Do" som kan købes på Amio og en originaltegning fra mit bachelorprojekt.
Ih jeg er glad for de nye forandringer:-)

OHOY og KABOOOM!!!

Anders er ikke sådan et barn som synes at meget ufrivillig opmærksomhed er det fedeste. Derfor er han heller ikke så meget til de rigtigt fastelavnsagtige fastelavnskostumer, fordi alle så siger "Ih" og "Åh". Så vi lavede et ret nedtonet piratkostume til ham. Og jeg nåede at få et par billeder af ham for jeg ved jo godt at når vi når til de egentlige fastelavnsfester gider han ikke være udklædt alligevel.

torsdag den 23. februar 2012

fredag den 17. februar 2012

Vinterferie, og at bruge tid med dem man holder af

Ååh hvor er det dejligt at holde vinterferie...eller dvs rigtig ferie har jeg ikke. Skal stadig jobsøge og stå til rådighed for arbejdsmarkedet. MEN Anders har ihvertfald været hjemme denne uge, så jobsøgning og hvad dertil hører er blevet kreeret og formuleret om aftenen. Derfor har der virkeligt været stille herinde i næsten en uge!!! Puuuha godt ikke sker så tit:-)

Hvor er det dejligt at have mulighed for i denne uge at bruge en masse tid på dem man holder af...men tiden går for hurtigt. Jeg må strække hyggen med flere jeg holder af til næste uge, og meget er planlagt og jeg glæder mig allerede:-)

Ugen har budt på Lalandia tur med drengene. Så hyggeligt og dejligt det var. Og Anders plaskede rundt og vovede til sidst at prøve de små vandrutsjebaner. Der blev spillet minigolf og hygget og snakket. Det er skønt med sådan en lille tiltrængt familietur. Jeg kan stadig imponeres over hvor meget de har gjort ud af dekorationerne. Ihvertfald giver det en anden stemning end på traditionelle indendørs forlystelses"parker".

Ugen har også budt på Århus tur med Christina. Vi var forbi Højkant, en fantastisk lille designbutik hvor jeg bla også sælger lidt prints. Vi var også forbi Yarnfreak med målet på at købe Zpaghetti garn til Christina. Også smuttede vi forbi Ikea, som bød på puder til mig...eller rettere til vores bænk ved spisebordet og til sofaen.
Dejlig tur med en dejlig veninde...så kan man da ikke forlange mere:-)

Vi har været over grænsen sammen med min mor, og resten af ugen står også på skønt selskab. Så er det ok at arbejde med papir, farver, scanner og computer til kl 01 hver aften...

Har I ferie? Har I også været heldige som mig at tilbringe tid med dejlige folk?

Fjols...


KNAKS! Højttaleren faldt ned og ramte vindueskarmen. Begge dele kom til skade, dog mest karmen.
Møg også...godt de gode folk i Silvan er gør det selv folk, som de ihvertfald påstår, og heldigvis holder den silikonelim de solgte mig. Pyha

fredag den 10. februar 2012

Vinderen af Filiokus Give Away:-)


Vinderen af Filiokus Give Away´en er hermed udtrukket.
Random.org bestemte det skulle være den heldige der kom med kommentar nr. 28, som så vidt jeg kan se er Marianne:-) Stort tillykke Marianne. Send en mail til mail(snabela)filokus.dk med dit ønske om hvilken Hoptimist du gerne vil have:-)

Tak til alle for deltagelsen:-) Hæng på for der vil komme flere give aways:-)

onsdag den 8. februar 2012Et par bud på nemt tilbehør i hverdagen:-)

Smør med hvidløg og persille til kød og kartofler, en klassiker. Tit hakker jeg også frisk rosmarin og små stykker rød chili og putter i sammen med hvidløg...uhmmmm:-)

Og en nem salat med friske spinatblade, halve vindruer (eller tynde æblebåde) ristede pinjekerner og et drys Nigella frø. Skøn og let. Det er Anders´ favorit selvom han trods sin store kærlighed til frugt og grønt ikke deler begejstringen (endnu) for blandede salater.

Hvis man godt kan lide dressing, vil en gammeldags mormordressing med fløde, sukker og en eddikeart være lækker, eller en skarp sød/syrlig sennepsdressing med grov sennep, hvidvinseddike, olivenolie, sukker og salt

tirsdag den 7. februar 2012

Hjemmelavet ginger ale/beerJeg har vist før nævnt at jeg ELSKER ginger beer eller ale, eller whatever. Jeg synes immervæk bare at 11,50 for sådan en 350 ml dåse godt kan gå hen og blive en smuuule pebret.
Første gang jeg smagte hjemmelavet ginger ale var til min venindes dimissionsfest. Hendes kæreste som har en stor interesse i mad og drikke havde lavet det og det smagte fantastisk. Heldig som jeg var, fik jeg opskriften og den er jeg simpelthen nødt til at at dele med jer.

Ginger Ale koncentrat

2 dele skrællet skiveskåret ingefær
2 dele sukker
4 dele vand
Saft af citron eller lime

Det hele koges ved jævn varme i ca 20 minutter. Hældes på en skoldet flaske og opbevares i køleskab.

Når du så skal drikke gudedrikken, som både er sød syrlig og stærk, fortynder du noget i et glas med dansk vand, kyler nogle isterninger i sammen med en skive lime og en myntekvist. SÅ er du helt sikkert i himlen.
Du kan også bare drikke den kun med danskvand eller alm vand med masser af is i:-)

God fornøjelse:-)

mandag den 6. februar 2012

At være

En lykkelig 31 årig, som trods ledighed (suk) faktisk synes hun har det rigtig godt. Som nyder en lækker middagsret i hverdagen. Som synes at det er fantastisk når det vælter (seriøst VÆLTER) ned med sne også selvom fortøvet skal ryddes og saltes. Som undrer sig over hvordan f......hendes totalt dybfrosne sovende påskeliljer pludseligt stod på spisebordet udsprungede og i fuldt flor, og som bliver overvældet af kærligheden på til barnet mit, som på én gang kan drive mig til vanvid og få mig til at smelte.
Som kan glæde sig over de meget små ting i hverdagen...som dog vistnok mest handler om mad...hmmm

Nå men for at gøre en kort historie lang, hvis det altså ikke er for sent kan jeg bare godt være glad for at være til. Også selvom jeg er helt almindelig og ikke noget "særligt":-)

Jeg håber meget I har det på samme måde:-) Helt almindelige eller helt særlige:-)

PS: Retten på billedet er en Meat Gumbo fra " Jamie´s America" Uhmmm kan anbefales:-)

Hoppende GIVE AWAY

Da Anders var lille, fik vi øjnene op for Lisbeth Kraghs vidunderlige netbutik Filiokus, hvor hun sælger økologisk uld til børn, samt andet lækkert beklædning til vores små poder. Hun har også et lille fint udvalg af skønt pynt til hjemmet, blandt andet de hoppende små fyre Hoptimisterne, som jeg næsten er sikker på vil sprede glæde i ethvert hjem:-)

Lisbeth giver altid helt uovertruffen kundebetjening. Vi har så mange gange herhjemme været glade over den hurtige levering, den personlige hilsen, som hun altid vedlægger og ofte en lille ekstra gave. Servicen er klart i top.
I dag udlodder hun her på min blog, en skøn give away.
Du kan vinde et styks lille hoptimist efter eget valg herfra. Det eneste du skal gøre er at efterlade en kommentar herunder også liiiige smutte ind på  og trykke en "like"på Filiokus facebookside.
Også ville jeg jo også blive VILDT glad hvis du som ny læser tilmelder dig som fast herinde:-) Men det er som de andre gange ikke et krav men en sidegevinst for mig:-)

God fornøjelse...Give Away´en lukker fredag aften:-)

søndag den 5. februar 2012

"Sundere" chokoladeboller med pæreJaaaahhhmmen jeg siger jer. I er NØDT til at prøve at bage disse vidunderlige boller.
Vi går til Familie Spejd, manden, Fisken og jeg. Det handler i bund og grund om at familierne hygger sig 2 timer den første søndag i hver måned, med forskellige aktiviteter. Der har været æblemostpresning, besøg på en gård, sanglege og leg i hal og fastelavnsriskreering. Og denne gang var det vores tur til at have en lille nem snack med,som passer til børn og voksne.
Jeg gad IKKE bage fastelavnsboller, som oprindelig planlagt. Men synes alligevel der skulle være lidt søde uden det blev alt for usundt.
Det er faktisk en opskrift på gulerodsboller jeg har lavet lidt om på...men I får den her. For i al beskedenhed  er de helt skønne.
Dejen skal ikke æltes men tæskes godt igennem med en god røreske.

Chokoladeboller med pære
Ca. 25 styk

5 dl lunt vand
50 g gær
3 æg
3 spsk honning
1/2 tsk salt
3 skrællede revne pærer
1 plade hakket mørk chokolade ( jeg synes det er lækkert hvis stykkerne er lidt store i det)
1 stor håndfuld solsikkekerner
1 lille håndfuld hørfrø eller sesamfrø
Lidt rugmel
Grahamsmel
Hvedemel

Gæren opløses i vandet og salt, æg, pærer, honning, kerner/frø og chokolade tilsættes. Tilsæt en lille smule af det grove mel. Husk fra start at dejen skal indeholde mest hvedemel, nok omkring 50 % Men ellers kan du slå dig løs med det grove mel du har i skabet, ligesom du kan bruge de kerner eller frø du har. Rør godt i dejen, slå luften ind i den med skeen og stop med at tilsætte mel når du ikke kan røre mere. Dejen skal stadig være klistret.
Dæk skålen med film og lad den hæve ca. en time.
Sæt dejen i klatter på bageplade med papir med en spiseske dyppet i koldt vand. Efterhæv evt. bollerne i ca en halv time (men det er altså ikke altid jeg lige gør det)

Bages til de er færdige i alm ovn 200 grader, varmluftovn lidt mindre måske 175 grader.
De er færdige når de har fået lidt farve i bund og top og lyder "hule" så hul som en bolle kan lyde når man banker den på undersiden.

Bollerne er FANTASTISKE hvis ikke til familiespejd, så til derhjemme med varm te, blomster i vasen, en spindende kat ved siden af, flækkede med smør....også så i godt veninde eller familieselskab:-)

Kæresteaften

Vi er virkelig dårlige til at få arrangeret kæresteaftener. Det er svært at få barnepige også er vi sådan nogle der bare godt kan glemme det. Kender I det?
Men i fredags fik vi afsat Anders, shoppede lidt og tog ud at spise på en ny restaurant i Horsens, Café Rock. Det var vildt hyggeligt. Efter det gik turen til Megascope bio. Megascope har sådan et hyggeligt venteområde, hvor man sidder der (når man liiiige er kommet 35 min før filmen starter) og går ned i gear og bare sidder. Uden en tanke i hovedet men med en glæde over at have lidt tosomhed med manden gennem snart 12 år. Aftenen kunne godt have været længere... tilgengæld var det skønt lige at komme lidt hjemmefra, også selvom det kun var for nogle timer:-)

Husker I at holde kæresteaftener?