tirsdag den 27. december 2011

Jeg er klar

Den første dag efter al juletamtammet har vi været hjemme. Åh det er vidunderligt. Vi har leget med Fiskens julegaver, været nede i byen for at bytte et par gaver, gået væk fra byen uden at få byttet et par gaver, studset over hvor alle de mennesker nede i byen kom fra? Men allerbedst har vi slappet af, set tegnefilm, spist småkager, spist sunde aftensmadsrester og jeg har fået syet et etui til mit elskede kamera. Altså nogen syhaj er jeg på ingen måde, men det er tilfredsstillende synes jeg selv. OG så fik jeg lige købt en skøn kombineret clutch/taske/pung hvor der også er plads til min iphone og mit kamera og mine visitkort. Klart et hit:-)

Nå men jeg er ved at være klar til det nye år. Èn af dagene pakkes al julepynten forsigtigt ned i kasser og der skal gøres rent, så vi starter på et nyt kapitel på søndag. Og tanker om det nye år er der masser af. Især i forhold til det at være ledig og det at have startet firma og hvad året vil bringe... Men jeg er klar. Bare kom an 2012:-)
Juleglimt


Julegaveudveksling hos min vidunderlige veninde...æhhh ja også var der vist også lidt slik og chips og en film (eller rettere serie)


Julegave fra mandens arbejde...uhmmm siger jeg bare. Det skal nydes, ledsaget af en god rødvin og et par oste.

Sært kalenderlys jeg købte i Bilka. Men faktisk ret fint synes jeg. Jeg gik længe og studsede over hvad fidusen med det var. Men jeg tror det skal forestille at lyset ligner en islygte....vældig fint.


Fotoglimt af julen, som blev tilbragt hos mine forældre. Kl 12 tog min far, jeg og Fisken til familiegudstjeneste i Østbirk Kirke. Den kirke hvor jeg er blevet døbt, konfirmeret, gået Lucia og hvor Anders også er døbt. Jeg er på ingen måde troende som sådan, men jeg synes bestemt der er noget højtideligt og hyggeligt som så mange andre, at gå i kirke juleaften.
Der er en stemning, som jeg ikke kan komme i tanke om findes andre steder. Jeg bliver ydmyg på en måde. Min far og jeg snakkede om de værdier, man selv forbinder med kirken, og sad og følte os helt rolige inden i hovederne. Det kan man godt synes jeg. Synes det er dejligt at være i kirke den ene gang om året, og synes det er dejligt at så flot en kirke som jeg synes Østbirk er bliver bevaret så flot. Jeg betaler ihvertfald gerne min kirkeskat for at være med til at bevare den og de andre. Ikke så meget som et religiøst symbol for mit vedkommende, men mere som en fantastisk smuk kulturskat.

Hvad med jer? Går I i kirke juleaften?:-)

Også kan jeg altså godt mærke...måske er det fordi jeg er voksen? At juleaftensstemningen naturligvis var på plads, men slet ikke i samme grad som da jeg var yngre.
Åh hvor jeg elsker december og november hvor julestemningen indfinder sig, og man pynter og hygger og det er skønt. Men selve juleaften var helt klart noget andet dengang:-) Tilgengæld opleves glæden igennem andre børneøjne, og det er også vidunderligt:-)

tirsdag den 20. december 2011

Dam dam dam og vinderne er.....Jeg lod andre bestemme (en computer....tænk engang:-)
Så her er vinderne kommentar nr. 6 og nr. 14 som er Julia(engel) og Lisa(kat):-)

Stort tillykke til jer begge. Send mig jeres adresser på mail(snabel-a)karinabaekkelund.dk så hurtigt som muligt:-) For det ville da være ret fint hvis englen og katten kunne nå frem til jer inden jul:-)

Tak til alle deltagere OG der kommer flere give aways:-) Den næste i starten af januar. Så hæng på:-)

EDIT: Min mail er tydeligvis nede lige nu, så smid en mail på mini.bandini(snabel-a)gmail.com i stedet. Sorry:-)

Glade smagsløg..indtil videre ihvertfaldVi har fået kyllinger ude fra mine forældre, som har frilandskyllinger. Uhmmm det er noget af det bedste.
Så har man jo faktisk aftensmad til 2 eller 3 dage. Ihvertfald når man er 3 personer i en husstand. Så i går spiste vi parteret stegt kylling med æbler,løg og hvidløg (havde ingen frisk rosmarin eller timian...suk) men godt blev det alligevel. Og skroget kogte jeg med urter og rodfrugter og krydderier og hvad vi lige havde. I dag tænker jeg vi skal have den gode suppe med nudler, hvidløg, chili, koriander, ingefær, stegt kyllingbryst og hvad vi ellers kan finde på. Uhmmmm glæder mig allerede til en fyrig gang suppe. Det bliver rigtig godt håber jeg.

Og så fik jeg taget hul på den skønne Christiansfelder honningkage jeg fik af en af mine veninder (som bor i Christiansfeld).
Da jeg var barn kunne jeg ikke lide honningkage. Jeg synes den var for sød og for tør og så var den fuld af en fed klistret creme som de påstod i dagligvarebutikken var lavet af smør. Oven i hatten var den dækket af noget som mindede om chokolade, som jeg senere i livet fandt ud af var vekao.

MEN. Efter at have smagt rigtige hjemmebagte honningkager, Claus Meyers opskrift enten au natural med lækker 70% chokolade overtræk eller den fyldte version med hjemmerørt smørcreme og hjemmelavet æblekompot, er jeg nu blevet halvafhængig af de lækre kager. Og Christiansfelder honningkagen er heller ingen undtagelse. Fyldt med syrlig abrikosmarmelade og dækket med mørk kraftig chokolade med det rigtige "knæk". Begge kager er enormt aromatiske. Man kan virkelig smage alle krydderierne og alle smagsnuancer sødt, syrligt, stærkt og bittert i større og mindre grader er dækket.

Livet er for kort til dårlig mad (sagde hende som OGSÅ kan tage en tur på Burger King):-)

Horsens juler i lyserødt
Horsens juler, som alle andre byer. Og er faktisk begyndt på sådan en gang imellem at tage initiativer, som jeg ikke troede Horsens kunne finde på.
F.eks. at pynte en af de små handelsgader op til strøget med grafiske vinduesdekorationer i lyserød og sort, og pynte lygtepæle og gitre til lukkede forretninger med kvaster og hæklede lapper. I like it! De har også peppet det traditionelle lysværk op med lyserøde vimpler og flettede stjerner i sort og lyserød.
Jeg er normalt ikke til sort lige præcis i julen (men resten af året), men i dette tilfælde synes jeg det er superfint, fordi det lige giver noget kant til al det kunstige gran, lyskæderne og alt det røde.

Jeg håber at Horsens tager initiativ til flere af den slags dekorationer i bybilledet, og ikke kun op til jul og rundt i hele byen, istedet for en lille gade kun.

Også har de et stort amerikaner juletræ inde i Bytorv Horsens i 100% ægte plastik. Det er fantastisk:-) Fisken gad ikke fotograferes foran det. Han havde vist for travlt med sin ny kasket? doneret af Bytorv Horsens og lavet af Mikkel Rugholm, som hele dagen stod og lavede ballondyr til alle børn. 

Hvordan juler jeres by? 

Julehygge og afsavnSidste år ved denne tid var det bare hvidt hvidt hvidt udenfor. Billederne her er fra 2009, men de kunne ligesågodt have været fra 2010. Suk, jeg ved godt at der var så meget jammer og forståeligt praktisk brok over de massive månedlange snebunker der dækkede hele Danmark. Men altså...bare en lille smule sne og en lille smule frost kunne gøre julen helt perfekt i år. Der er altså noget over det. 
Men det kan ikke lade sig give sig i 2011, så må man jo selv skabe lidt mere julestemning imens man (læs: jeg) prøver at ignorere de bare træer og den altoverskyggende grå/brune tone der dækker landskabet.

Fisken har lavet en juledekoration i børnehaven og som den stolte mor jeg nu er, synes jeg den er fantastisk og mit barn har talenter som overskygger alle andres. Med glimmerpomponer, glimmerpiberensere og plasticperler trykket godt ind i leret. I går skete der så det at glimmerpiberenserne futtede af. Og det trods jeg pertentligt synes jeg havde bukket dem væk fra lyset. Men resten af dekorationen er stadig fin og glimmeragtig men med to afsvedne præglimmerpiberensere...tja sådan kan det gå.

I weekenden har vi lavet julepynt i godt selskab:-) Det var meningen af min veninde og jeg skulle lave fint julepynt med de tilsammen 6 årige børn, som ikke omhandlede glanspapir og udklippet karton med pailetter på( ikke at der er noget i vejen med det, skal det lige slåes fast). Det endte (naturligvis) med at vi lavede det selv, men ih hvor blev det fint:-) Synes vi ihvertfald selv:-)

God jul derude, nu er det lige om lidt (det er somom jeg har skrevet dette et par gange før:-)

Illustrationer:-)
Lidt illustrationer:-) Hvis man vil se:-)

fredag den 16. december 2011

Jomfrudåb...min første GIVE AWAY:-)Ih min første give away:-) I har ingen idé om hvor meget jeg har glædet mig til det og er spændt på hvor mange der finder frem til den...hvordan annoncerer man en sådan give away? I inkarnerede bloggere må meget gerne komme med et råd eller to:-)
Nå med denne give away lukkes på tirsdag sådan ved frokosttid:-) Så kan de forhåbentlig være fremme inden jul.

Nå men 2 læsere kan vinde enten en vidunderlig blid skyengel med krøller, som jeg også sælger  i min amio butik. Englen er tegnet på begge sider og har fine vinger af madpapir og en sølvfarvet snor at hænge i:-) Den anden mulighed er en vidunderlig kat med englevinger og bjælde om halsen. Også hjemmelavet, fra julekollektionen 2009:-)


Alt du skal gøre er at lægge en kommentar, og meget gerne linke til min blog på din blog og meget gerne tilmelde dig som fast læser. De to sidste ting er ikke nogen betingelse for at deltage...jeg vil bare blive super glad hvis de også lod sig give sig:-)

SÅ kører den....god fornøjelse:-)

Visuelle glæder

Her til aften fik jeg endelig lavet en gave til mine forældre. En skøn remse af ringlende egern, som jeg tror vil tage sig rigtigt fint ud i en vindueskarm eller på et julebord:-) I hvertfald håber jeg de bliver glade. Anledning? Bare fordi.-)

Også er bogen " The Morran Project" endelig kommet. Med 236 vidunderlige illustrationer og fortolkninger og små visuelle historier om den samme hund. Den er skøn. Så mange dygtige illustratorer i én bog. I kan læse mere her hos Studio Morran.

On the road

Det er dejligt at få invitationer. Især når det er fra mennesker man ikke har set et stykke tid.
I dag har jeg været til konference hos mit gamle praktiksted etrans på Designskolen Kolding.


Lækker syltet græskar, som skulle bruges til noget helt særligt.


Jeg har lavet illustrationer og noget af layoutet på den lille bog med fugleburet. SÅ bliver jeg helt glad når jeg ser de stadig bruger det jeg lavede til dem for snart halvanden år siden:-)


Nogle af illustrationerne fra bogen er trykt til postkort:-)


3 retters menu på en helt speciel måde....Madeleines Madteater


Udstilling af de vindmøller nogle af skolens elever har lavet i samarbejde med Vestas. Jeg synes det ser så fint ud at de står i vinduerne


Laks i plastikhøjhuse med 70 gulerødder som grønt område. Bemærk at pladsen hvor det hele ligger er nøje optegnet:-)

Jeg synes det ser så fint ud.


Protyper på elbilsinteriør udviklet af skolens studerende i Shanghai


Ih en dejlig dag. Som bød på en fantastisk udstilling, god stemning, lækker mad og ikke mindst et gensyn med gamle kammerater og kollegaer. Så kan man da kun blive glad